16.4.08

Razpis za Nagrado ESSL - Art Award for Students

Razpis za nagrado, ki zeli promovirati mlade umetnike, ki so se v procesu studija, iz držav centralne in jugovzhodne Evrope (Hrvaška, češka, Madžarska, Romunija, Slovaška in Slovenija). Nagrado podeljuje Essl Collection, avstrijska zbirka sodobne umetnosti, do sedaj je bila omejena na studente akademij, letos pa se prvic lahko prijavijo tudi studentje drugih umetniskih sol
(v solski knjiznici najdete katalog nominirancev oz. zmagovalcev iz razpisa 2007).

Primerni mediji: slikarstvo, kiparstvo, fotografija, video/new media, mixed media
Razpis bo odprt od 1. maja do 31. julija.

Prijava:
Prijavo morate oddati na spletu, torej online, brez mailov ali klasicne poste (razen dodatno v primeru videov). Preden pa se lahko logirate na prijavo, morate na esslaward@essl-award.org poslati poskenirano potrdilo o solanju - v tajnistvu vam bomo pripravili posebno potrdilo za ta namen v anglescini (javite prej v tajnistvo, da ga potrebujete).

Pogoji:
Prijavite lahko najmanj 2 in najvec 3 dela (serija steje kot eno delo). Za vsako delo posljete najmanj 1 in najvec 3 fotografije-image + do 400 znakov na eno delo (tekst za vsako delo je obvezen). V primeru videa uploadate videostille, video pa posljete po navadni posti na CD/DVD-ju. Prijavo lahko dopolnjujete oz. spreminjate do 31. julija, torej uploadate postopoma, ne rabite cakat, da bi vse naenkrat.

Vec si lahko v navodilih preberete na www.essl.museum
(klik na essl award 2009), kjer boste od od 1. maja naprej nasli tudi online aplikacijo.

Sicer pa gre timeline takole:
- prijave od 1.maja do 31.julija 2008
- razstava izbranih 10 nominirancev v Ljubljani maja 2009
- razstava zmagovalcev iz vseh sodelujočih držav novembra 2009 v Essl Museum v Avstriji


Eventualno, ce bi si vi to zeleli, bomo v zacetku maja naredili sestanek, da skupaj bolj podrobno pogledamo pogoje itd. – torej, sporocite!

objava: 16.4.2008
--------------------------------------